Shore Jigging Balık avı tekniği nedir ?

31-12-2023 20:13

Balık avlama teknikleri arasından seçim yaparken avlamak istediğiniz balık türlerine ya da tekniklerine göre tercihinizi yapabilirsiniz. Balık avcılığı sadece profesyonel olarak bu iş ile ilgilenenlerin değil aynı zamanda amatörlerin de keyifli zaman geçirdiği uygulamalardır. Farklı yöntem ve teknik kullanımları ile gerçekleştirilen balık avcılığında Shore Jigging av tekniği ile son yıllarda ülkemizde de sıklıkla tercih edilen yöntem olarak yer alıyor.

Shore Jigging av tekniği aslında spin alt çek balık avcılığı yöntemi ile jig av yönteminin karışımı olarak ifade edilebilir. Uygulamada spin yöntemindeki gibi at çek yapılmak ile beraber spin kamışlarına göre daha yüksek atarlı ve uzun olan kamışlara yer verilmektedir.

Shore Jigging Av Tekniği Nedir?

Shore Jigging av tekniği olarak ifade edilen ve hangi tür balığın avlanacağı hiç belli olmayan bu teknik ile birçok sürpriz ile karşılaşabilirsiniz. Kamışı atmanız sonrasında sürerek gerçekleştirdiğiniz aksiyon içinde birçok büyük balık ile karşı karşıya kalarak farklı bir deneyim yaşamanız mümkün olur.

Shore Jigging malzemeleri kullanımına yer açılarak gerçekleştirilecek olan uygulamada kullanılan tüm malzemelerin de av tekniğine uygun olarak belirlenmesi gerekir. Makine seçimlerinde özellikle yüke dayanıklı olan seçime yer açılması ise büyük balık ile karşılaşılması durumunda avantajı elde etmenizi sağlamaktadır.

Shore Jigging (Dikey Seğirtme) Nasıl Yapılır?

Shore Jigging av tekniği uygulamasından yararlanarak sizde farklı ve son derece eğlenceli bir deneyimi yaşayabilirsiniz. Spin ve Jig balık avcılığı yöntemlerinin bir karışımı olarak ifade edilmekte olan teknikte dikey seğirtme yöntemi uygulanır.

Dikey seğirtme yöntemi son derece kolay bir teknik olarak ifade edilebilir. Yapılması gereken tek şey jigi suya atarak sonrasında ise dibe inmesini beklemedir. Balık avcılığında sonar kullanımına yer vermiyorsanız dikey seğirtme yöntemi ile heyecan dolu anları yaşamanız mümkün olur. Solar cihazı kullanmanız durumunda ise balıkların yoğun olduğu alana jig atımını yapabilirsiniz. Zorlu koşullarda kolaylıkla uygulanabilen bir teknik olan dikey seğirtme yönteminde dezavantaj ise düşüş sırasında balığa çarpma durumunda balığın kaçma ihtimalidir.

Jig dibe inmesi sonrasında farklı sarım hızlarına yer vererek ya da olta aksiyonları yaparak yüzeye doğru 15 m kadar çekilir. Sonra ise tekrar dibe inmesi beklenir. Dikey seğirtme uygulamasında uzun ve kısa sağlı olan kamışlar kullanılabilmektedir.

Shore Jigging Malzemeleri Nelerdir?

Shore jigging av tekniği uygulaması balık avcılığında heyecana daha fazla yer açılmasını sağlaması ve bir anlamda ne avın geleceğinin tam belli olmaması sebebi ile son derece eğlenceli olan yöntemlerdir.

Keyifli zaman geçirmek isteyenlerin aynı zamanda biraz aksiyon yaşamak istemeleri  Shore Jigging av tekniği  için de zemin hazırlıyor.

Shore Jigging av tekniği ile ilgili olarak gerekli olan tüm malzemeleri Gazi Fishing firmasından edinebilirsiniz. Farklı tekniklere göre tercihe dilebilecek tüm av malzemelerini tek adreste bulmanıza destek sunan firma ayrıca Shore Jigging malzemelerinde de kullanım ihtiyacınıza ya da deneyiminize uygun olan ürünleri edinmenizi sağlıyor.

Shore Jigging balık avcılığı malzemelerinde farklı kamış seçeneklerinin yanı sıra makineler de sunulmaktadır. Shore Jigging malzemeleri  kolaylıkla ve kısa sürede satın almak için gazifishing.com adresini ziyaret ederek siparişinizi verebilirsiniz.

gazifishing.com adresi balık avcılığı için gereken tüm malzemeleri bir arada bulabileceğiniz bir yer olup yardımcı malzeme ve aksesuar ihtiyaçlarını da karşılamaktadır.

Balık avlamada aksiyona yer açarak keyifli zaman geçirmek için shore jigging balık avcılığını gerçekleştirebilirsiniz. Malzemelerinizi Gazi Fishing sitesinden hemen satın alarak keyifli ve eğlenceli zamanlara yelken açabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.